AUTOMATA AJTÓ

Professzionális automata ajtó megoldások
Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől

Akadálymentes automata ajtó

Minőségi akadálymentes automata ajtó megoldások.
Egyszerű és biztonságos használat, alacsony fenntartási költség, korszerű akadálymentesítés. DITEC automata ajtó rendszerek a mozgáskorlátozottakért.

Az akadálymentesítés a mozgáskorlátozottak esélyeit növeli minden téren. Bizonyos helyeken ez törvényi előírás is, ugyanakkor más helyeken illendőségből vagy gazdasági megfontolásból végzik el az akadálymentesítést.

Akadálymentes automata ajtó

Az akadálymentesítés egyik alapvető feladata az ajtók megfelelő kivitelezése. Ehhez az ajtónak küszöbmentesnek és könnyen nyithatónak kell lennie. Erre tökéletes megoldást jelent az akadálymentes automata ajtó. Az akadálymentes automata ajtó nem (feltétlen) rendelkezik küszöbbel és a beépített vezérléstől függően automatikusan nyílik. Így a mozgáskorlátozottak áthaladása egyszerűvé válik.

Akadálymentes automata ajtó

Az automata ajtó nem biztos, hogy jelentősen különbözik egy hagyományos ajtótól. Az automata ajtó is lehet lengőajtó, illetve lehet tolóajtó. A különbség abban rejlik, hogy az automata ajtó esetében az ajtószárnyhoz egy nyitó mechanika kapcsolódik, amelyik a beépített vezérlés utasítására nyitja és zárja az ajtót. Ez önmagában már nagy segítséget jelent a mozgáskorlátozottak számára, akik miatt az akadálymentes automata ajtó kiépítését elvégezzük. Nagy segítség, hiszen nem kell a kilinccsel vagy a nyíló ajtószárnnyal bajlódni. Az automata ajtó önmagától kinyílik előttünk és bezáródik mögöttünk. Természetesen ez nem kizárólag az akadálymentesítés céljából lehet előnyös, bizonyos helyeken a nem mozgáskorlátozottak számára is kecsegtető megoldás.

Akadálymentes automata ajtó

Az akadálymentes automata toló ajtó esetében abszolút nincs szükség küszöbre. Ennek köszönhető, hogy a mozgáskorlátozottak számára könnyen átjárható lesz az ajtó. Ugyanakkor az automata ajtó vezérlő egységébe telepített akkumulátor gondoskodik arról, hogy áramszünet esetén sem kell az ajtót zárva tartani. A beépített áramforrás képes még órákon keresztül is üzemeltetni az akadálymentes automata ajtót.

Akadálymentes automata ajtó

Az akadálymentes automata lengő ajtó is küszöb nélküli kivitelt jelent. Lengőajtóra abban az esetben van szükség, ha az automata ajtó oldalirányban nem képes elcsúszni, nincs elegendő hely a számára. Az automatikus lengőajtó előre vagy hátra nyílik. Fontos megemlíteni, hogy mindkét típusú automata ajtó rendelkezik akadályérzékeléssel, így nem fordulhat elő, hogy az ajtó valakire rácsukódjon.

Akadálymentes automata ajtó

Az akadálymentes automata ajtó irányítása többféle módon is történhet. A leg kézenfekvőbb és leg általánosabb a mozgásérzékelős kivitel, amelyik a közeledő személyt felismeri és az automata ajtót kinyitja. Az akadályérzékelőnek köszönhetően az automata ajtó érzékeli a személy áthaladását és távozáskor az ajtót bezárja az automatika. Ettől persze jelentősen bonyolultabb vezérlések is léteznek. Ilyen pl. a kártyás vagy ujjlenyomat-olvasós beléptető rendszer. Ezek képesek az akadálymentes automata ajtó személyforgalmát automatikusan szabályozni.

Akadálymentes automata ajtó

Az akadálymentes automata ajtó felhasználási helye többféle lehet. Kórházak, egészségügyi intézetek, közintézmények, bevásárló központok stb., hogy csak néhányat említsek meg. Az akadálymentes automata ajtó ma már jogosan elvárt megoldás, amelynek köszönhetően nem csak a mozgáskorlátozottak, de minden más személy számára is egy egyszerűen használható, praktikus, gazdaságos és elegáns megoldást képvisel.

További automata ajtók

Professzionális automata ajtó megoldások. DITEC automata ajtó rendszerek telepítése. Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől. Toló, teleszkópos és íves automata ajtó. Intelligens és biztonságos automata ajtó vészkijáratokra. Automata ajtó biztonsági üvegezéssel. Rozsdamentes kórházi automata ajtó rendszerek akár ólom betéttel is. Szárnyas ajtónyitó és akadálymentesítés. Több mint 10 év szakmai tapasztalat, több száz referencia országszerte. Igényes automata ajtó kivitelezés, karbantartás és szerviz.