AUTOMATA AJTÓ

Professzionális automata ajtó megoldások
Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől

Szárnyas ajtónyitó

Szárnyas ajtónyitó

Egy és kétszárnyú ajtók automatizálása ajtónyitó motorokkal.
Biztonságos használat és megbízható működés, szinte bármilyen szárnyas ajtó esetében.
DITEC szárnyas ajtónyitó automatikák 5 év garanciával.

Amikor automata ajtóról beszélünk a legtöbb emberben az automata toló ajtó villan fel. Pedig léteznek szárnyas vagy lengő automata ajtók is.

Szárnyas ajtónyitó

A szárnyas ajtónyitó a leggyakrabban a szárnyas kapunyitó motorok formájában ismert. A mozgatómotor egyik fele egy stabil falhoz vagy oszlophoz, míg a másik fele a kapuszárnyhoz csatlakozik. Az automata ajtók szárnyas ajtónyitó berendezése is ehhez hasonlítható, csak az ajtó méretéből kifolyólag a mozgató motor mérete is kisebb.

Az automata ajtók esetében szárnyas ajtónyitó megoldásra akkor van szükség, ha a tolóajtó kivitelezése nem megoldható. Ez általában azt jelenti, hogy nincs elegendő hely oldalirányba, hogy az ajtó elcsússzon. Ilyenkor alkalmazhatjuk a szárnyas ajtókat, szárnyas ajtónyitó felszerelésével.

Szárnyas ajtónyitó

A szárnyas automata ajtó – akárcsak a hagyományos ajtók esetében – lehet egy vagy kétszárnyú. Értelemszerűen az egyszárnyú automata ajtó esetében egy, míg a kétszárnyú automata ajtó esetében kettő szárnyas ajtónyitó motorra van szükségünk.

Az automata ajtók működését irányító operátor egységtől jogosan elvárt, hogy megbízható és halk legyen. Cégünk kizárólag a svéd DITEC gyár kiváló minőségű szárnyas ajtónyitó termékeit forgalmazza, amelyek gyártása megfelel az ISO 9001 szabványnak, valamint rendelkeznek TÜV minősítéssel is.

Szárnyas ajtónyitó

Az automatikában helyett kapott szünetmentes akkumulátornak köszönhető, hogy a szárnyas ajtónyitó még áramszünet fellépésekor is képes az ajtót kinyitni és becsukni. Ennek (is) köszönhető, hogy a szárnyas ajtónyitó felhasználása igen sokrétű lehet. Probléma nélkül telepíthetjük közintézményekbe, szórakozóhelyekre, ipari létesítményekbe, laboratóriumokba stb.

A szárnyas ajtónyitó további előnye, hogy meglévő ajtókhoz is kiválóan illeszthető. Így, akár muzeális jellegű épületek muzeális ajtói is élvezhetik a modern kor lehetőségeit. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy egy kímélendő ajtó esetében a szárnyas ajtónyitó feleslegessé tesz bárminemű kontaktust az áthaladó személyforgalommal, ugyanakkor az ajtó esztétikuma, a megjelenése sem szenved csorbát.

Szárnyas ajtónyitó

Fontos szempont a szárnyas ajtónyitó tervezésekor és kivitelezésekor, hogy az automata ajtó nyitását hogyan és mi fogja vezérelni. Az alap megoldás egy mikrohullámokkal működő mozgásérzékelő, amely a személyek közeledéskor utasítják az operátort a szárnyas ajtónyitó működtetésére. Komplikáltabb, de több lehetőséget rejtő kivitelezés a beléptető rendszer. Ez lehet ujjlenyomatos vagy kártyás, kinek mi a kívánsága. A szárnyas ajtónyitó kombinálva bármelyik beléptető rendszerrel képes felügyelni és szabályozni a személyforgalmat ember beavatkozása nélkül.

A szárnyas ajtónyitó előnye olyan helyeken is megmutatkozik, mint az akadálymentesítés. Az automatikusan kinyíló és bezáródó ajtók nagy segítséget jelenthetnek az arra rászorulóknak.

Szárnyas ajtónyitó

A fentiek alapján látható, hogy egy szárnyas ajtónyitó képes jelentősen megváltoztatni egy épület kényelmes használhatóságát és személyforgalmának megfelelő szabályozását még akkor is, ha a meglévő ajtóinkhoz ragaszkodunk.

A szárnyas ajtónyitó további lehetőségeiről, kivitelezéssel vagy karbantartással kapcsolatos kérdésekről szívesen adnak felvilágosítást szakértő kollégáink. Keressen bennünket bizalommal!

További automata ajtók

Professzionális automata ajtó megoldások. DITEC automata ajtó rendszerek telepítése. Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől. Toló, teleszkópos és íves automata ajtó. Intelligens és biztonságos automata ajtó vészkijáratokra. Automata ajtó biztonsági üvegezéssel. Rozsdamentes kórházi automata ajtó rendszerek akár ólom betéttel is. Szárnyas ajtónyitó és akadálymentesítés. Több mint 10 év szakmai tapasztalat, több száz referencia országszerte. Igényes automata ajtó kivitelezés, karbantartás és szerviz.