AUTOMATA AJTÓ

Professzionális automata ajtó megoldások
Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől

Intelligens automata ajtó

Intelligens automata ajtó

Sokoldalúan alkalmazható automata ajtó rendszerek.
Tűzjelző és beléptető rendszer csatlakoztatása, szünetmentes működéssel.
Intelligens automata ajtó magas biztonságot igénylő helyekre.

Amikor valaki intelligens automata ajtóról beszél, általában megmosolyogjuk. Hogyan lehet egy ajtó intelligens? Nos, az automata ajtók tényleg nem tudnak gondolkodni, de a tervezéskor és a kivitelezéskor számos olyan tulajdonsággal ruházhatjuk fel, amitől intelligens lesz, legalábbis az egyszerűbb ajtókhoz képest.

Intelligens automata ajtó

Automata ajtóról általában akkor beszélünk, ha az ajtó önműködően, valamiféle vezérlésre képes kinyílni és becsukódni. Ennek legegyszerűbb megoldása a mozgásérzékelővel szerelt automatikus ajtó. A személy közeledésére a mozgásérzékelő jelet küld az operátorba, az automata ajtó irányító központjába, és az ajtó kinyílik. Már ezt a folyamatot is tekinthetjük intelligens működésnek különösképp, ha figyelembe vesszük, hogy az automata ajtók akadályfelismerővel is fel vannak szerelve, így nem csukódnak rá senkire és semmire. Akadály érzékelése esetén automatikusan megállnak az ajtószárnyak és visszanyitnak.

Intelligens automata ajtó

Az intelligens automata ajtó tovább fokozható intelligens beléptető rendszerekkel. Ilyen az ujjlenyomat vagy a kártyás azonosításon alapuló intelligens automata ajtó. Ezek közös sajátsága, hogy az automata ajtó kizárólag megfelelő hitelesítési procedúra után engedi át az arra jogosultat. Ezzel tökéletesen megvalósul a biztonságos és intelligensnek nevezhető automata ajtós személyforgalom-szabályozás.

Intelligens automata ajtó

Az automata ajtó további intelligens megoldásokat is takar. Ilyen hasznos potenciál az ajtó vezérlését áramkimaradás esetén is tovább működtető beépített akkumulátor. Ilyen hasznos funkció a vészkijáratként is használható automata ajtó, amelyet belülről egyszerűen, minden veszélyhelyzetben könnyen ki lehet nyitni. Ez utóbbi persze nem csak az intelligens automata ajtó megoldására, de a biztonsági előírásoknak való megfelelőségre is jó példa.

Intelligens automata ajtó

Összegezve, az automata ajtó tényleg nem lehet önmagától intelligens, de a számos hasznos funkciónak és kiegészítőnek köszönhetően az automata ajtó képes úgy működni, mintha intelligens lenne. És valljuk be őszintén, nekünk, felhasználóknak erre van szükségünk!

További automata ajtók

Professzionális automata ajtó megoldások. DITEC automata ajtó rendszerek telepítése. Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől. Toló, teleszkópos és íves automata ajtó. Intelligens és biztonságos automata ajtó vészkijáratokra. Automata ajtó biztonsági üvegezéssel. Rozsdamentes kórházi automata ajtó rendszerek akár ólom betéttel is. Szárnyas ajtónyitó és akadálymentesítés. Több mint 10 év szakmai tapasztalat, több száz referencia országszerte. Igényes automata ajtó kivitelezés, karbantartás és szerviz.