AUTOMATA AJTÓ

Professzionális automata ajtó megoldások
Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől

Biztonságos automata ajtó

Biztonságos automata ajtó

DITEC automata ajtó rendszerek svéd minőségben.
Megbízható és biztonságos működés rácsukódás elleni védelemmel.
Biztonságos automata ajtó 5 év garanciával.

A modern, elsősorban nagy forgalmú épületek elengedhetetlen velejárója a biztonságos automata ajtó. Ugyanakkor ez nem csak biztonságos, de elegáns, kényelmes, megbízható és gazdaságos megoldás is.

Biztonságos automata ajtó

Az automata ajtó önműködően, valamiféle vezérlési utasításra nyílik ki. Ez lehet az ajtószárnyak oldalirányú eltolása, vagy a lengő ajtószárnyak kihajtása, becsukása. Az előbbit tolóajtónak, az utóbbit lengőajtónak nevezzük. Azt, hogy melyik automata ajtót alkalmazzuk, leggyakrabban a rendelkezésre álló hely dönt. A tolóajtókhoz oldalirányú, míg a lengőajtókhoz kihajtási helyre van szükség. A technikai kivitelezés is más a két esetben, de mindkét megoldás magas fokú biztonságot nyújt az automata ajtók használatához.

Biztonságos automata ajtó

Az automata ajtó irányítását az operátor végzi. Ebben található a motor, illetve az erőátviteli rendszer. E mellett helyet kapott itt egy akkumulátor, ami egy esetleges áramkimaradáskor biztosítja a szünetmentes áthaladást az automata ajtón. Az operátorban található vezérlő elektronikát egyszerűen összekapcsolhatjuk különféle irányító rendszerekkel. A legegyszerűbb automata ajtó vezérlés a mikrohullámú mozgásérzékelő, amely mozgás esetén kinyitja az ajtót. Ettől persze bonyolultabb beléptető rendszerekkel is összeköthető egy automata ajtó, akár komolyabb biztonsági feltételeknek is megfelelő egységekkel. Ilyen pl. az ujjlenyomat azonosító biztonsági rendszer vagy a kártyás biztonsági beléptető. Természetesen a telepített megoldások fejlettségével hatékonyan nő a rendszer biztonsági szintje is. Tekintve, hogy az automata ajtó akár golyóálló üvegezéssel is készülhet, és ehhez egy komoly biztonsági megoldást párosítva, az automata ajtó önmagában, szinte emberi beavatkozás nélkül képes szabályozni egy épület vagy helyiség személyforgalmát.

Biztonságos automata ajtó

Az automata ajtó ugyanakkor nem csak a fentiek miatt jelent biztonságos megoldást. Középületek és gazdasági épületek működésével kapcsolatos szigorú tűzvédelmi és egyéb szakhatósági előírások teszik kötelezővé a megfelelő vészkijáratok beépítését. Egy megfelelően tervezett és kivitelezett automata ajtó tökéletesen képes ezen biztonsági előírásoknak megfelelni. Belülről kifelé ugyanis az ajtó képes ellátni a biztonsági vészkijárat feladatát is. Köszönhető ez a beépített akkumulátornak, amelynek segítségével az automata ajtó áramkimaradás esetén is még órákon keresztül működőképes, illetve köszönhető ez a speciális kialakításnak, amely lehetővé teszi, hogy az automata ajtót belülről mindenféle elektronika és zár ellenére kinyissuk.

Biztonságos automata ajtó

A fentiekből egyértelműen látszik, hogy az automata ajtó tökéletes biztonságot nyújt. A kialakításának és a vezérlésnek hála szinte bárhova, bármilyen igénnyel beépíthető. Az automata ajtó egyaránt alkalmas kis és nagy személyforgalmú helyekre oda, ahol szükséges az akadálymentesítés oda, ahol szükséges a biztonságos beléptetés és oda, ahol elegáns és kényelmes megoldást szeretnénk telepíteni. Irodák, szállodák, bevásárló központok, de még magánházak ideális megoldása a biztonságos automata ajtó.

További automata ajtók

Professzionális automata ajtó megoldások. DITEC automata ajtó rendszerek telepítése. Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák szakemberektől. Toló, teleszkópos és íves automata ajtó. Intelligens és biztonságos automata ajtó vészkijáratokra. Automata ajtó biztonsági üvegezéssel. Rozsdamentes kórházi automata ajtó rendszerek akár ólom betéttel is. Szárnyas ajtónyitó és akadálymentesítés. Több mint 10 év szakmai tapasztalat, több száz referencia országszerte. Igényes automata ajtó kivitelezés, karbantartás és szerviz.